دسته بندی | الکترونیک و مخابرات |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 2139 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
ساختار ترانزیستورهای دوقطبی یا پیوندی
دسته بندی | ژنتیک |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1684 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 144 |
پس از آنکه اسیدهای نوکلئیک بوجود آمدند، احتمال میرود که پیدایش جانداران جدید با سرعت بسیار زیادتری انجام گرفته باشد. این شتاب عظیم را ژنها ، که القاب کنونی اسیدهای نوکلئیک هستند امکانپذیر ساختهاند. اکنون جانداران بر طبق دستورالعملهایی که ژنهایشان فراهم میآورند، به تولید مثل میپردازند و به سبب اینکه نسلهای متوالی جانداران ، ژنها را به ارث میبرند. پدید آمدن یک جاندار جدید به صورت فرایندی کنترل شده و غیر تصادفی درآمده است. آنچه جاندار به ارث میبرد تا حد زیادی بقای او را تعیین میکند، بنابراین وراثت از نظر سازگاری جانداران حائز اهمیت است.
اما چیزی که جانداران به ارث میبرند، ماهیچه نیرومند ، برگ سبز ، خون قرمز یا مانند آن نیست، بلکه ژنها و دیگر محتویات سلولهای زاینده است. سپس در فردی که از این سلولها ناشی میشود، صفات قابل رویت تحت نظارت ژنهایی که به ارث برده است، پدید میآید. محصول این گونه وراثت موجود زنده منحصر به فردی است که در بعضی از صفات کلی خود به والدینش شباهت دارد و در بسیاری از صفات جزئی با آنها تفاوت دارد. اگر این تفاوتها کشنده نباشند یا سبب عدم باروری نشوند، جاندار حاصل میتواند زنده بماند و ژنهای خود را به نسلهای بعدی انتقال دهد.
ویلیام هاروی ، در سال 1651 ، این نظریه را بیان کرد که تمام موجودات زنده از جمله ، انسان ، از تخم بوجود آمدهاند و اسپرم فقط فرایند تولید مثل نقش دارد. هاروی همچنین تئوری اپیژنز را ارئه داد که طبق این تئوری در مرحله رشد جنینی ، ارگانها و ساختمانهای جدیدی از ماده زنده تمایز نیافته ، بوجود میآید. پژوهشهای جدید درباره وراثت بوسیله گرگور مندل که کشیشی اتریشی بود، در نیمه دوم قرن 19 آغاز شد. وی دو قانون مهم را کشف کرد که همه پیشرفتهای بعدی علم وراثت بر پایه آنها بنا نهاده شده است.
تمام نوکلئوتیدها درDNA ، گهگاه دستخوش دگرگونیهایی میشوند که جهش (Mutation) نام دارد. پس از هر جهش ، ژن جهش یافته (Mutant) به جای ژن اولیه به سلولهای فرزند انتقال مییابد و به ارث برده میشود. DNA جهش یافته ، آنگاه صفات تازهای بوجود میآورد که ارثی هستند. ژنهایی که جز ژنهای ساختمانی هستند، مسئول ساختن زنجیرههای پلی پپتیدی هستند.
اگر جهشی در یکی از این ژنها ، روی دهد، مجموعه صفات و ویژگیهایی که ژن جهش یافته مسئول بخش کوچکی از آن میباشد، بطور مستقیم یا غیر مستقیم ، تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و از آنجایی که بیشتر پروتئینها نقش آنزیمی بر عهده دارند، این جهش بر واکنشهایی که آنزیم مربوطه در آن دخالت دارد، اثر میگذارد. ژنهای دیگر که نقش تنظیم کننده دارند، فعالیت ژنهای دیگری را کنترل میکنند و جهش در این ژنها بر کنترل ژنهای ساختمانی اثر میگذارد. DNA هر موجود از تعدادی ژنهای مختلف تشکیل شده است.
دسته بندی | داروسازی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 82 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 45 |
غذا و صنعت داروسازی در سراسر دنیا شاهد تقاضای روزافزونی برای کلاژن و ژلاتین میباشد. ژلاتینهای پستانداران (وابسته به خوک و گاو) که به عنوان محبوبترین و گستردهترین نوع ژلاتین مورد استفاده قرار میگیرد، مبحثی است که مورد اجبار و شک و تردید اساسی در مصرف کنندگان قرار گرفته است و این شک و تردیدها به علت مربوط بودن به سلامت و مباحث فرهنگی اجتماعی است، میباشد. ژلاتین ماهی (مخصوصاً ماهیهای آب گرم) خصوصیات مشابهی را با ژلاتین خوکی (Porcine) دارند و ممکن است به عنوان جایگزینی برای ژلاتین پستانداران در جهت استفاده از آنها در محصولات غذایی بکار روند. تولید و استفاده از ژلاتین ماهی نه تنها نیاز مصرف کننده را ارضا میکند، بلکه به عنوان ابزاری در جهت استفاده از برخی از فرآوردههای فرعی صنعت ماهیگیری بکار میرود. این مرور بر روی خصوصیات منحصر به فرد، مزایا، اجبارات و چالشهایی که در تولید و استفاده از ژلاتین ماهی موجود میباشد و در جهت فراهم آوردن یک دید جامع و یک بینش عمیقتر بر روی عناصر غذایی مهم عمل میکند، همانطور که دورنهایی است برای بهرهبرداری بازرگانی در آینده و راهنمایی است برای مطالعات آینده.
ژلاتین، یکی از محبوبترین پلیمرهای زیستی است که به طور گستردهای در غذا، داروسازی، لوازم آرایشی و کاربردهای عکسبرداری استفاده میشود و همه آنها به خاطر خصوصیات تکنولوژیکی و وظیفهای آن است. در صنعت غذاسازی، ژلاتین در ساخت مرباجات و شیرینیجات (اساساً برای فرهم آوردن آدامسها، نساجی و پایاسازی کف) تولیداتی با چربی پایین (برای تولید خامه، کاهش چربی)، لبنیات (برای تثبیت و پایاسازی و بافندگی) چیزهای پخته شده (برای امولسیونسازی، تهیه ژله و پایاسازی و تثبیت) و محصولات گوشتی (برای فراهم آوردن پیوند آب) بکار میرود. در زمینههای پزشکی و داروسازی، ژلاتین به عنوان جایگاهی برای ایمپلانت، در داروهای قابل تزریق برای ارائه میکروسفرها و در تزریقات درون وریدی استفاده میشود.
همچنین گزارشهایی وجود دارد که در ان واکسنهای ویروسی رقیق و زنده در جهت ایمنی در برابر کرم کدو، اوریون، سرخجه، استفالوپاتی ژاپنی، هاری، دیفتری و کزاز است که شامل ژلاتینی است که به عنوان تثبیت کننده بکار میرود. در صنعت داروسازی، ژلاتین به طور گستردهای برای ساخت کپسولهای سخت و نرم، بسط دهندههای پلاسما و در معالجه زخمها استفاده میشود. ژلاتین حاوی کالری کمی است و به طور معمول برای استفاده در مواد خوراکی توصیه شده است. از آن جهت که باعث افزایش میزان پروتئین میشود و مخصوصاً در غذاهای مربوط به بدنسازی نیز مفید جلوه کرده است. علاوه بر این، ژلاتین برای کاهش میزان کربوهیدرات موجود در غذا بکار میرود که برای بیماران دیابتی فرمولسازی شدهاند.
دسته بندی | باستان شناسی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 926 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
تقیریباً نیم قرن پیش، یکی از زمینشناسان این شرکت، آجر کتیبهداری را که از چغازنبیل یافته بود، برای سرپرست هیات باستانشناسی مستقر در شوس برد و به این ترتیب این دین ادا شد. خواندن این کتیبه امکان شناخت شهری را فراهم میکرد که توسط اونتاش ـ گال ـ Untash-Gal، پادشاه ایلام ساخته شده بود. او در اواسط قرن سیزدهم قبل از میلاد، پادشاهی میکرد و پایتخت او شهر شوش بود.
زیگوارت چغازنبیل، در حال کشف حجاب از دنیایی است که در دامنههای این زیگوارت مخفی بوده و هرگز به ذهن کسی خطور نکرده بود. موضوع کلی، همین پردهبرداری از چنین دنیایی است.
تقیریباً نیم قرن پیش، یکی از زمینشناسان این شرکت، آجر کتیبهداری را که از چغازنبیل یافته بود، برای سرپرست هیات باستانشناسی مستقر در شوس برد و به این ترتیب این دین ادا شد. خواندن این کتیبه امکان شناخت شهری را فراهم میکرد که توسط اونتاش ـ گال ـ Untash-Gal، پادشاه ایلام ساخته شده بود. او در اواسط قرن سیزدهم قبل از میلاد، پادشاهی میکرد و پایتخت او شهر شوش بود.
زیگوارت چغازنبیل، در حال کشف حجاب از دنیایی است که در دامنههای این زیگوارت مخفی بوده و هرگز به ذهن کسی خطور نکرده بود. موضوع کلی، همین پردهبرداری از چنین دنیایی است.
دسته بندی | باستان شناسی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 425 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 14 |
زیگورات چیست؟
زیگورات معماری مذهبی ویژه شهرهای عمده بین النهرین(عراق کنونی) وایران بوده است که بصورت برج مطبق هرمی شکل بنا میشد. ساخت زیگوراتها از 4200 تا 2500 سال پیش متداول بوده است.
زیگورات در لغت (زبان) بابلی به معنای سکو یا بنای پله پله ای است که عرض و طول هر طبقه از اشکوبه (طبقه یا سقف) پایین کمتر است.احتمالا هر کدام از طبقات ساختمان زیگورات رنگ مخصوص داشته و بر روی آن درخت کاری یا گل کاری شده بوده است .زیگورات بنای خشتی تو پر فاقد فضاهای داخلی است که سطح خارجی آن دارای پوششی از آجر است. ابعاد قاعده زیگوراتهامربع و یا مستطیل و اندازه آنها بین 50 در50 یا 40 در 50 متر متغیر است. از نظر موقعیت جغرافیایی تا قبل از کشف زیگورات سیلک بین سومر بابل آشور و جنوب غربی ایران توزیع شده اند.برای نخستین بار در فلات مرکزی ایران نیز از بقایای زیگوراتی در سیلک کاشان خاک برداری شده است. تاکنون هیچ یک اززیگوراتهای شناسایی شده بطور سالم و کامل باقی نمانده است و لذا ارتفاع اصلی آنها مشخص نشده است. دست رسی به فوقانی ترین طبقه زیگورات بوسیله پله کان و یا راه شیب دار صورت می گرفت.
دسته بندی | معماری |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 5705 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 41 |
متولد شده در مندریزو. تایکانو.آپریل 1943 •آموزش دیده در رشته محاسبات فنی ساختمان •استاد مدعو پلی تکنیک در لوزان •همکاری با لوکوربوزیه در سال های 1965_1969 •شروع به همکاری با لویی کان در سال 1969 •یکی از مهمترین اعضای مدرسه ی فنی در سوییس •یکی از اعضای مهم مکتب تیسینز •گرایش های فرمالیستی در یکسری خانه های ویلایی و بسیار ظریف •نخستین کار او خانه روحانی در ترتاکه 1961_1963
ویژگی طرح های بوتا
دقت در توپوگرافی §دقت به ویژگی های بوم شناختی §توجه به ساده گرایی در انتخاب الگو های معماری §گرایش به فرم های هندسی §تاکید بر مهارت های حرفه ای در اجرا §ایجاد فضای سایه روشن در کارها §دعوت طبیعت به داخل ساختمان با ایجاد فضاهای باز داخل ساختمان §تعبیه نور گیر های مشابه در اکثر کارها
آنچه ماریو بوتا میسازد؟
طراحی یک ساختمان بزرگ، طی یک پروسه از تصور کردن، واقعیت بخشیدن چیزی از هیچ و توسعه آن توسط فرمها صورت میگیرد. معمار سوئیسی، ماریو بوتا، که به خاطر طرحهایش برای موزه ها و کلیساها شناخته شده است، روش منحصر به فردی را برای طراحیهایش دنبال میکند.
او در طرحهایش از زبان مشترک بین فضا، نور، هندسه استفاده میکند تا آنچه را که در آکادمی سلطنتی لندن به نام شعر فضا مینامند، به وجود آورد. وی موارد اصلی را که در طرحهایش دنبال میکند، به قرار زیر بیان میدارد:
•پیدا کردن مشکلات و کشف جواب آنها از طریق درک مستقیم محیط •ارتقاء فرهنگ جامعه •جستجوی راهی جدید برای ایجاد تعادل و توازن •ایجاد آنچه باعث تقدس مکان میشود •تغییر محیط طبیعت به فرهنگ •
درک مستقیم راهحل را پیدا میکند.
بوتا میگوید: تجزیه و تحلیل مسائل باعث میشود تا مشکل به درستی درک شود، سپس از طریق درک مستقیم است که مشکلات حل میشود.
بوتا با دقت فراوان به محیط گوش میدهد به موقعیت جغرافیایی و اجتماعی آن . او میگوید : برای طراحی احتیاج دارم که محیط را تجزیه و تحلیل کنم، از محیط سئوال کنم و حس تاریخی آن را درک کنم. من به این مسئله اعتقاد دارم که هر محیط پتانسیل تغییر را در خود دارد و اگر کسی به آن گوش دهد، خود محیط به او میگوید که چه طرحی برایش مناسب است .
ماریو بوتا تأکید میکند که: به وجود آوردن یک اثر معماری یعنی مقاومت کردن در برابر از بین رفتن هویت و نمایش فرهنگ مردم جامعه. او بر این عقیده است که آثارش توانایی آن را دارند که تأثیر مثبتی بر جامعه داشته باشند.
او بیننده را جزئی از طرحهایش میداند، نه کسی که صرفاً مشغول به تماشای طرحش است. از نظر بوتا، معماری قبل از آنکه یک اثر زیبایی شناختی باشد، یک اثر اخلاقی با انضباط است.
معماری اثری است که در خلاء به وجود نیامده و نیازمند فعل و انفعال و عملکردهای متقابل (برهمکنش) با محیط خود است. معماری و هنر باید در جهت ارتقاء کیفیت محیطی باشند نه در جهت لکهدار کردن محیط.
این معمار سوئیسی میافزاید: هر اثر معماری فرزند اثر پیشین است. فعالیت های ما ممتد هستند و در این پیوستگی هر اثر تجربهای برای فعالیت دیگر است.
دسته بندی | تاریخ و ادبیات |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1698 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 33 |
سیمین خلیلی معروف به سیمین بـِهْبَهانی (زاده۲۸ تیر ۱۳۰۶ تهران - درگذشته ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ تهران)، نویسنده و غزلسرای معاصر ایرانی و از بنیانگذاران کانون نویسندگان ایران بود. سیمین بهبهانی در طول زندگیاش بیش از ۶۰۰ غزل سرود که در ۲۰ کتاب منتشر شدهاند. شعرهای سیمین بهبهانی موضوعاتی همچون عشق به وطن، زلزله، انقلاب، جنگ، فقر، تنفروشی، آزادی بیان و حقوق برابر برای زنان را در بر میگیرند. او به خاطر سرودن غزل فارسی در وزنهای بیسابقه به «نیمای غزل» معروف است .پدر و مادر سیمین که در سال ۱۳۰۳ ازدواج کرده بودند، در سال ۱۳۰۹ از هم جدا شدند و مادرش با عادل خلعتبری (مدیر روزنامه آینده ایران) ازدواج کرد و صاحب سه فرزند دیگر شد.
زندگی شخصی
سیمین خلیلی معروف به سیمین بهبهانی
نشسته از چپ (ردیف اول): سیمین بهبهانی، مهدی اخوان ثالث، ابوالحسن نجفی، محمدعلی سپانلو و شهرزاد سپانلو؛ ایستاده: اسماعیل نوری اعلاء؛ نشسته از چپ (ردیف دوم): نعمت آزرم، حسن پستا، محمود مشرف آزاد تهرانی، ۱۳۵۹
زندگی شخصی
سیمین خلیلی معروف به سیمین بهبهانی در بیست و هشتم تیر ۱۳۰۶ خورشیدی برابر با ۲۰ ژوئیه ۱۹۲۷ میلادی در تهران به دنیا آمده بود. وی فرزند عباس خلیلی (شاعر و نویسنده و مدیر روزنامه اقدام) بود. حاج میرزا حسین حاج میرزاخلیل مشهور به میرزا حسین خلیلی تهرانی که از رهبران مشروطه بود، عموی پدر او و علامه ملاعلی رازی خلیلی تهرانی پدربزرگ اوست. پدرش عباس خلیلی (۱۲۷۲ نجف - ۱۳۵۰ تهران) به دو زبان فارسی و عربی شعر میگفت و حدود ۱۱۰۰ بیت از ابیات شاهنامه فردوسی را به عربی ترجمه کرده بود و در ضمن رمانهای متعددی را هم به رشته تحریر درآورد که همگی به چاپ رسیدند.
دسته بندی | کارآفرینی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 103 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 46 |
مقدمه
تاریخچه زندگی و قدمت زندگی زنبور عسل روی کره زمین ، زندگی اجتماعی زنبور عسل در یک کلنی ، نظم اجتماعی حاکم در کندو ، قدرت خارق العاده زنبور عسل در معماری و ساختن حجره های مومی شان ، موروثی بودن عموم اطلاعات کاربردی ، ویژگی های خاص زیست شناسی ، قدرت منحصر به فرد زنبور عسل در تبدیل شهد گیاهان یا شربت شکر به عسل به عنوان یک غذای پر انرژی و دارویی شفا بخش، قدرت این حشره در ساختن موم و موم بافی ، جمع آوری بره موم و کاربرد آن ، ساختن شاه انگبین و چگونگی استفاده از آن و ساختن زهر به منظور استفاده از آن در هنگام دفاع و به عنوان یک داروی مهم و از همه این شگفتی ها مهم تر ، قابلیت منحصر به فرد زنبور عسل در جمع آوری گرده گیاهان و گرده افشانی بسیاری از گیاهان گلدار که با این ویژگی، بطور مستقیم و غیر مستقیم حدود 50% غذای بشر تامین می شود و بسیاری از گیاهان و حیوانات امکان ادامه حیات می یابند.
میزان تولید محصول عسل به آب و هوا، نژاد زنبور و مدیریت زنبوردار بستگی دارد. در نقاط خوش آب و هوا، گیاهان و رستنی های فراوان می رویند و در فصل گلدهی، محصول عسل خوبی از آن نقاط برداشت می شود.همچنین نژاد های فعال زنبور عسل عمل گرده افشانی گیاهان را نیز بهتر انجام می دهند.
عامل مدیریت در زنبورداری همچون سایر امور از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا یک زنبوردار ناآگاه نه تنها قادر به عسل گیری از زنبورهای عسل نخواهد بود، بلکه به راحتی کلنی های خود را به کشتن می دهد. بنابراین آشنایی به فنئن زنبورداری و داشتن اطلاعات علمی و تجارب عملی از مهم ترین واجبات کار با زنبور عسل است.
میانگین تولید عسل شهد هر کندوی جعبه ای در ایران و سایر کشورهای آسیایی 7 کیلوگرم ، در کشورهای اروپایی و روسیه 10 کیلوگرم، در آمریکا 21کیلوگرم، در نیوزلند 30کیلوگرم، در استرالیا 36کیلوگرم، درکانادا 40کیلوگرم و در نقاط پرگل کانادا گاهی به 80 کیلو گرم می رسد. بدهی است مقدار تولید عسل شهد در نقاط مختلف کشور و حتی نقاط مختلف هر شهر متفاوت است و به طور عمده به فراوانی منابع شهد،شرایط آب و هوایی و مدیریت زنبوردار بستگی دارد.باید توجه داشت که علی رغم اعلام آمار میانگین 7کیلوگرم تولید عسل شهد به ازای هرکندو درسال، در برخی نقاط خوش آب وهوا سرسبز کشور، زنبورداران آگاه، باتجربه و فعال در امر کوچ دهی به موقع زنبورستان خود، توانایی تولید عسل شهد به میزان بیش از 50کیلوگرم به ازای هر کندو را دارند.
به نظر می رسد که در کشور ما، باتوجه به عدم استفاده یا استفاده نا صحیح از ظرفیت شهد دهی بسیاری از باغ هاو مزارع و نیز برخی نقاط مرتعی و جنگلی که مورد استفاده زنبورداران قرار نمی گیرد ، تا کنون از بخش فابل توجه ای از ظرفیت واقعی تولید عسل استفاده نشده است. در این سهل انگاری،زنبورداران از تولید کمتر عسل شهد خسارت می بینند. اما خسارتی که در قالب کاهش محصول و نا مرغوبیت محصول به کشاورزان و باغداران و در آمد ملی وارد می شود، بسیار قابل توجه تر است. تاکنون در ایران،ازظرفیت های تولید عسل به خوبی استفاده نشده است; یعنی ، در برخی نقاط تراکم استقرار زنبورستان ها را داشته باشیم و در برخی نقاط،زنبورستان های کافی مستقر نشده است.حال آنکه برای بدست آوردن بیشترین مقدار عسل و بالاترین بازده زنبور عسل در گرده افشانی ، باید اولا هرجا که گیاهان شهدزا و نیازمند زنبور عسل می رویند، تعداد مناسب کندو مستقر کنیم و ثانیا تعداد کندوهایی که در یک منطقه یا در هر هکتار از یک باغ یا مزرعه مستقر می کنیم کمتر یا بیشتر از شمار مناسب نباشد. چنانچه شمار کندو ها دریک باغ،مزرعه یامنطقه،بیشتر یا کمتر از حد مناسب باشد؛ هم زنبوردار و هم باغ دار یا مزرعه دار به نوعی خسارت می بینند.
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 4601 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 32 |
مقدمه
کشت زعفران از گذشته دور در مناطق جنوبی خراسان معمول بوده و به عنوان محصولی فوق استراتژیک برای مناطق خراسان مرکزی و جنوبی محسوب میشود .ویژگیهای آن علاوه بر نیاز آبی کم ، میتوان از امکان بهره برداری آن به مدت 5-7 سال در یک نوبت کاشت و ماندگاری محصول به مدت طولانی عدم نیاز زراعت آن به ماشین آلات سنگین و مصارف صنعتی ودارویی و غذایی نام برد . جنس زعفران متعلق به خانواده زنبقی ها . از نظر گیاه شناسی گیاه زعفران گیاه علفی چند ساله و بدون ساقه است که دارای پیاز غده ای،تقریبا کروی شکل به قطر 3تا5 سانتیمتر میباشد .
از قسمت تخمدان میله باریکی به نام خامه خارج میگردد. خامه طویل ،کشیده و زرد کمرنگ است که به کلاله ای شفاف قرمز نارنجی (غالبا سه شاخه) به طول 2/5-3 سانتی متر منتهی میشود .در اصطلاح به قسمت کلاله ها و یا کلاله های همراه با بخش هایی از خامه ی گل زعفران پس از خشک شدن زعفران گفته میشود .
از هر پیاز 6تا9 برگ سوزنی چمنی مانند 1تا3 گل بنفش رنگ خارج میشود .گلها غالبا دارای سه کاسبرگ و سه گلبرگ شبیه به هم می باشند . مادگی در مرکز گل قرار دارد و دارای یک تخمدان غده ای است.
مشخصات گیاهی زعفران
زعفران با نام علمی safaron از تیره زنبقیان از جنس کروکوس
گیاهانی دائمی ،علفی، زینتی،کوتاه که در اوایل پائیز یا در اوایل بهار گل می دهند
دارای ساقه زیر زمینی مدور،سخت،گوشتدار وتوپر بوده که پوسته فیبری قهوه ای رنگی آنرا احاطه نموده است
ساقه زیرزمینی زعفران در اصطلاح کشاورزان پیاز ودر گیاه شناسی به آن بنه یا کرم corm می گویند
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1385 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 24 |
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد
برگهای آن دارای سه برگچه میباشد برگچههای نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است. گلهای یونجه بشکل سبز و برنگ بنفش تیره یا آبی روشن است میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن میباشد. یونجه ریشهای بسیار عمیق درد و ریشه آن تا سه متر بداخل زمین نفوذ میکند و بنابراین منبع ویتامینها و مواد معدنی است که از خاک میگیرد .
یونجه از زمانهای بسیار قدیم در ایران کشت میشده است و در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح از یاران به یونان برده شد و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت. یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدار بسیار زیاد کشت میشود. زنبور عسل گل یونجه را دوست دارد و از آن شهد زیادی بدست میآورد و تبدیل به عسل میکند. پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده ولی در حال حاضر بعلت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی نیز میرسد.
در میان گیاهان علوفهای یونجه در راس قرار گرفته و بویژه بعلت دارا بودن موادغذایی فراوان منجمله پروتئین، مواد معدنی و ویتامینها بخصوص ویتامین A و C ، غنی بودن از نظر کلسیم، پایین بودن درصد سلولز و بالا بودن عملکرد و به لحاظ خوش خوراکی بالای آن یک برتری خاصی نسبت به علوفههای دیگر دارد. نظر به اهمیّت زیاد یونجه و قابلیّت کشت و زرع آن بطور گسترده و با محدودیّت کم، القابی مانند ملکه نباتات علوفهای (به لحاظ کیفیّت)، طلای سبز (به لحاظ اهمیّت اقتصادی) میخ سبز (به لحاظ ریشه قوی و دراز)، بهترین علوفه و بطور نسبی مقاوم به سرما، مقاوم به گرما، متحمل به شوری، متحمل به خشکی (کم آبی)، آهک دوست و... را به خود اختصاص داده است.