دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 71 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 57 |
توضیح :
آبیاری سطحی که گروه بزرگی از روشهای آبیاری که آب بوسیله نیروی ثقل برزمین توزیع میشود وابسته است. آب بطور کلی در نقطه بالایی یا درلبه بالایی مزرعه وجود دارد اجازه داده میشود که توسط جریان بالادست سطح مزرعه را بپوشاند.
تأثیر یکنواختی آب آبیاری که به یکنواختی خاک بالا دست، کیفیت تسطیح، توپوگرافی زمین ، و کنترل اندازههای بین جوژیچه ها نفوذیری خاک و مدت زمانی کارایی ،بستگی دارد.
یک تعریف ار روش آبیاری سطحی این است که خاک به عنوان یک عامل انتقال دهنده برخلاف (یک لوله یا مسبر هوا در آبیاری بارانی ) می باشد. خاک همچنین عمق نفوذ در زمان را کنترل میکند. (برخلاف میزان کارایی که توسط قطرهچکان با آبپاش کنترل شده است) با وجود این، نفوذپری و خصوصیات پیشروی مزرعه آبیاری شده سطحی با زمان تغییر میکند، و آن را برای پیشبینی و پیشنهاد مدیریتها غیرممکن می سازد.) آبیاری که توسط مدیریت مزرعه کنترل می شود ، برای آبیاری سطحی نسبت به سیستمهای مکانیزه که با مدیریتهای پیچیده تجهیز و طراحی شده اند بسیار مهم تر است.
روشهای آبیاری سطحی به 2 گروه کلی تقسیم میشوند:
آب حرکتی احتیاج به مقدار رواناب برای اطمینان از کفایت نفوذ د رانتهای پایینی مزرعه دارد. سیستمهای جریان برگشتی آب اضافی که اغلب مورد نیاز هستند، توسط قانون در مقابل رواناب از مزرعه ها ممنوع شدهاند.
آنها همچنین لوازم باارزشی برای کاهش کارگران و افزایش یکنواختی فراهم میآورند در صورتی که به درستی طراحی شده باشند . جد.ول 1-3 لیستی از روشهای آبیاری سطحی که دراین فصل شرح داده میشود را توضیح داده است.
انواع روشهای آبیاری سطحی
کرت:
آبیاری کرتی یک نوع روش غرقاب آبیاری است که آب را در زمینهای مسطح که توسط دیوارههایی محصور شده است بکار می برد (شکل 1-3) . سطح خاک همیشه غرقاب نگه داشته می شود. . روانابی وجود ندارد زیرا آب در سطح آنقدر نگه داشته می شود که نفود کند. مناطقی که بارندگی دارند باید توسط زهکشیهایی که آب اضافی را خارج می کنند مود حمایت قرار گیرند.
آبیاری کرتی با نامهای مختلفی شناخته می شوند، مانند level border , chech flaod- chech basin , check irr –dead - level irrو level – basin irr این روش از آبیاری می تواند برای محصولات ردیفی و زراعی استفاده شود، که اغلب قابل عوض شدن هستند، بابسته صاف و پهن . همچنین برای درختان و باغ مو نیز استفاده می شود. میزان نفوذ در خاک باید با هرکرت یکسان باشد همانگونه که یکنواختی نفوذ بسیار حساس به تغییرات میزان نفوذ است که تنها لازم نیست که مستطیلی یا مستقیم باشند و دیوارهها لازم نیست که دائمی باشند ، تحت یک مدیریت خوب، حجم قابل تعیینی از آب می تواند به سرعت به کرت تخلیه شود.
تغییرات این روش شامل بستر گیاهی و صاف کرت می باشد. (جویچهها و کانالها) محصولاتی که با موفقیت رشد کردهاند کرتهای تسطیح شده، تقریبا نامحدودند بجز مواردی که به خاک بستگی دارد. بستر کرتها بطور معمول برای محصولات ردیفی که حتما باید از آب گرفتگی اجتناب شود، استفاده می شود، با زمانی که عملکرد پایین برای شرایط بحرانی مورد نیاز است. بسترهای باریک و سخت یا بسترهای پهن اغلب برای محصولاتی چون سبزیجات ، خربزه ، پنبه، غلات، سیبزمینی، چغندرقند و بسیاری دیگر از محصولات ردیفی استفاده می شود.
کرتهای صاف مناسب ترین برای زراعت و محصولات ردیفی که به آب رفتگی برای مدت کم حساس نیستند ، می باشد. محصولات زراعی مانند یونجه ، گندم، نورگوم، پنبه و ... معمولا با این روش آبیاری می شوند. این گیاهان به خذف عناصر نمک و مشکلات شوری و سادگی کاربرد آبیاری سنگین کمک می کنند. محصولات باغی و باغستان مو، می تواند روی بسترها کشف شود. بستر کرت آبیاری بندی محصولات ردیفی که نیاز به کنترل رطوبت در داخل بسترها دارد مناسب است. برای مثال، بسترهای تسطیح شده به راحتی می توانند بطور یکنواخت مرطوب شوند و جوانه بزنند که ممکن است با روش جویچه ها بسیار سخت باشند. با وجود این اگر کرتها بسیار بزرگ باشند. میزان جریان زیادی در فاز پیشروی باید وارد شود که ممکن است ، باعث آبرفتگی محصولات و یا دانه ها شود.
57 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 54 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 50 |
مقدمه................................................................................................. |
1 |
آب قابل استفاده در گیاه.................................................................... |
2 |
چگونگی جذب و حرکت آب.......................................................... |
3 |
تبخیر و تعریق..................................................................................... |
4 |
عوامل محیطی مؤثر بر تبخیر و تعریق.................................................. |
5 |
تبخیر و تعریق بالقوه........................................................................... |
6 |
راندمان مصرف آب........................................................................... |
9 |
تاریخچه............................................................................................. |
11 |
معرفی سیستم آبیاری قطرهای.............................................................. |
13 |
جنبههای مثبت و منفی در آبیاری قطرهای............................................ |
15 |
بافت خاک و نفوذپذیری.................................................................... |
20 |
شوری و قلیائیت خاک....................................................................... |
20 |
وجود لایه محدودکننده در پروفیل خاک........................................... |
21 |
نوع زراعت........................................................................................ |
30 |
راهبری سیستم آبیاری قطرهای............................................................ |
33 |
نمونهای از طراحی یک سیستم آبیاری قطرهای.................................... |
42 |
فهرست منابع...................................................................................... |
45 |
|
|
مقدمه:
تمامی جانوران زنده اعم از انسان و گیاه و یا جانوران همواره درطول دورة زندگی خویش نیازمند به آب است و حیات بدون وجود آن غیرممکن است. آب مایع حیات و لازمه زندگیاست.
یک گیاه علفی سریعالرشد عمدتاً از آب تشکیلشدهاست و محتوی آب گیاه بین 70 تا90 درصدمیباشد که بسته به سن گیاه، گونه گیاه، بافت گیاه موردنظر و محیط متفاوت است.
بنابه دلایل زیر میتوان فهمید که آب برای بسیاری از فعالیتهای گیاهی لازماست:
اول آنکه حلاّ ل بوده و محیطی مناسب برای واکنشهای شیمیائی فراهممینماید.
دوم آنکه محیط مناسب برای انتقال موادآلی و معدنی میباشد.
سومآنکه محیطی مناسب است که موجب تورم سلولهای گیاهیمیشود. آماس باعث بزرگشدن سلول، ساختارگیاه و شکلگیری آن میگردد.
چهارم آنکه باعث آبگیری و خنثیسازی بار الکتریکی روی مولکولهای کلوئیدی میشود.
دیگر آنکه ماده خام فتوسنتزی فرآیندهای هیدرولتیکی و سایر واکنشهای گیاهی را تشکیلمیدهد[1].
باید دانست که ریشة گیاه در خاکهای نسبتاً مرطوب نفوذمیکند در حالی که ساقه و برگها در محیط نسبتاً خشک رشدمینمایند. به همین خاطر است که آب از خاک به داخل گیاه نفوذکرده و به اتمسفر برمیگردد که این امر در جهت کاهش انرژی پتانسیل صورتمیگیرد.
رشد گیاه تابع وجود آب است بدین معنی که هر وقت آب محدودباشد رشد نیز کاهشمییابد ودر نتیجه عملکرد نیز کاهشمییابد. مقدار کاهش عملکرد متأثر از ژنوتیپ، شدت کمبود آب و مرحله نمو گیاه میباشد.
آب قابل استفاده در گیاه
ریشة گیاهان در خاک مرطوب رشدنموده و آب را تازمانی که پتانسیل آب خاک به یک حد بحرانی برسد از خاک میگیرند. آب قابل استفاده گیاه به آبیگفتهمیشود که آن مقدار از آبی که خاک میتواند از طریق ریشه گیاهان خارجگردد و یا تفاوت محتوی آب ظرفیت مزرعه و درصد پژمردگی دائم[2].
رطوبت قابل استفاده از خاک متأثر از خواص کلوئیدی خاک همچون سطح ویژة ذرات خاک میباشد.مثلاً یک خاک رُسی لومی حدود 20درصد وزن خود آب قابل استفادهدارد. درحالی که یک خاک دارای بافت سبکتر مانند یک خاک شنی ریز حدود 7درصد وزن خود آب قابل استفاده دارد. باید توجهکرد یک خاک دارای بافت شنی ریز کمتر از 8 سانتیمتر آب در هر متر عمق خاک نگهداری میکند در حالی که یک خاک با بافت رُسی لومی حدود 17 سانتیمتر آب قابل استفاده در هر متر عمق خاک نگهداری میکند.
50 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 47 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
حیطه وسیعی از آب تحلیل رفته و غیر تحلیل رفته استفاده شده درزیر بخش های کشاورزی مربوط به موارد محیطی، اقتصاد ی، اجتماعی برجسته و برخورد های حرفه ایی را می پوشاند، آب برای کشاورزی، آب حاکم استفاده شده از جریانات آبی برای آبیاری و آب باران و رطوبت خاک درجنگل ها و زمین های کشاورزی می باشد. تبخیر از بدنه های آب تازه و زمین های مرطوب برای زیست ستیزی و ماهی گیری دریائی و درون مرزی مهم
می باشد آبیاری از 70 درصد حجم های آبی مختصر جهانی (که در ; 800/6 همین شده است) استفاده می کند، درحالیکه استفاده کلی کشاورزی درحدود 90 درصد استفاده کلی آب روان و آب باران را (000/25 ). نشان می دهد. جدول درشکل 1 طبقات مختلفی از آب کشاورزی و استفاده شان را برای محصولات (آبیاری شده، باران خورده و زمین خشک) زیر بخشهای جنگی، ماهیگیری و دامها نشان می دهد .
مطالبات کشاورزی استفاده جاری از بارش باران، رطوبت خاک و آب های روان رابرای تولیدات کشاورزی نشان می دهد. این با مطالبات طرح ریزی شده ی کلی فرق می کند و شکاف سرمایه گذاری سریع و عظیم برای ذخایر آبی، گاهی اوقات با هنوان نا سازگاری و تناقض ذخیره ی آبی اشاره می شود. علاوه برهمه این ها، کشاورزی برای جمعیت جهانی تحت و ضعیت های آبیاری و بارانی ؛ خوراک و غذای مورد نیاز را تامین می کند (اپل گرن و کلهن، 2001).
دریک چشم انداز وسیعتر نه تنها اصلی ترین مصرف کننده ی آب میباشد بلکه فاکتور حیاتی شکل گیری بیوم های آب تازه و جهانی می باشد که قسمت الزامی خدمات اکو سیستم حافظ زیست را تشکیل می دهد. کشاورزی همچنین یک دلیل جایی و آلودگی منابع آب می باشد و همچنین چرخه غذایی را درمسیر های آب های و سیستم های آب خاک مختل می کند و آب غیر مفید و باارزش کمتری برای استفاده های آبی ارائه می دهد. کشاورزی اولین مرکزاقتصادی حافظ زیست قدیمی را ارائه داد که به طور0.75 نزدیک با ارزش های اصول و مقررات حرفه ای به خصوص و فرهنگی زمین و آب که برروی آن جوامع سنتی و قدیمی ساخته می شوند، اتصال داشت. استفاده آبی کشاورزی و صول مقررات حرفه ای موضوع گسترده و وسیعی را تشکیل می دهد که ماورای تولید غذا، تولید ماکزیمم، صلا حیت
استفاده آب بهبود یافته و حفاظت از محیط زیست می رود. آب درکشاورزی به ملور گسترده با آبیاری رابطه دارد. انقطاب بستر و افزایش درتولید غذای جهانی از، 1960 تا، 1980حیطه مهمی براساس بسط وگسترش در حیطه آبیاری جهانی از 140 میلیون هکتار با 240 هکتار، بود.
250 میلیون هکتار منطقه آبیاری شده وجود دارد که تقریبا 0.75 آن درکشور های درحال توسعه و چهار کشور، چین، هند، ایالات متحده آمریکا و پاکستان، شامل نصف زمین های آبیاری شده جهان می باشند.
شکل 1: جدول استفاده های آبی درکشاورزی و تاثیراتش.
تجارت آب موجود، تغییرات در ذخیره، تخریب محیطی
|
استفاده مسیل و تاثیرات آن |
آب باران و استفاده رطوبت خاک |
مختصراتی از آب رودخانه و استفاده زیر زمینی |
زیر بخش کشاورزی |
تجارت غذائی، کمک غذایی |
آلودگی رود خانه ای منابع غیر محلی |
آبیاری تکمیلی / محصول آبی، استفاده غیر رقابتی |
12 درصد منطقه کشاورزی |
آبیاری |
تجارت غذائی، کمک غذائی، تخریب زمین |
آلودگی رودخانه ای، منابع غیر محلی |
88 درصد مناطق کشت شده، تولید محصول صادراتی، پستی و نقدی |
آبیاری تکمیلی /محصول آبی، ذخایر آبی روستایی |
محصولات بارانی |
کاهش و افزایش و ذخیره ؛ تجارت غذایی،کمک غذایی،تخریب زمین |
چرای فصلی زمین های پشت سیل برده |
حیطه ؛ به مدیریت زمین چراگاه |
ذخیره های آبی دام، تولید بر اساس علوفات آبیاری شده |
دام |
تجارت غذا، کمک غذا |
ماهیگیری های تسخیری ؛ کشاورزی در بدنه های آبی طبیعی |
|
آبزی پروری برکه ای و استخری |
ماهی گیری |
کاهش در ذخیره، چوب سوخت و الوار صادراتی – وارداتی |
تاثیر روی رسوب گذاری و سیلابها |
جریان کاهش یافته ی استفاده تحلیل رفته سالیانه (500/1 -500)، جریانات و ریزش های درونی با سطح پایین پیشرفته |
آبیاری جنگلی |
جنگلداری |
آب برای تولید کشاورزی ضروری می باشد و ارتباط آن با امنیت غذایی و موارد جمعیتی اغلب در دسترسی آبی و کمیابی آبی با منابع آبی معین توزیع شده روی جمعیت درحال افزایش، منعکس می شود. با عنوان یک پیامد چشم اندازهای اصول و مقررات حرفه ای از آب در کشاورزی به طور نزدیک با بحث malthuian روی جمعیت،کمیابی آبی ناسازگاری ها مربوط شده است. رشد جمعیت جهان ادامه خواهد داشت، اگر چه در میزان های کاهشی (شکل 2) می باشد و تا سال 2050 به جمعیت حدود 9 بیلیون می سازد. به طور کلی رشد اساسا در جمعیت انبوه کشور های در حال پیشرفت با کاهش جزیی در جمعیت در کشور های پیشرفته اتفاق خواهد افتاد.
شکل (2) : رشد جمعیت طرح شده.
27 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 219 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 10 |
ویژگیهای چربی مورد استفاده در خوراک دام و طیور
مقدمه
از چربیهای غیرقابل استفاده در تغذیه انسان میتوان بعنوان منبع انرژی برای تغذیه دام و طیور استفاده نمود . معمولا هرگرم چربی خالص 9/3 کیلوکالری انرژی تولید میکند و در مقایسه با سایر مواد انرژیزا , چربیهای قابل هضم 2/35 برابر بیشتر از کربوهیدراتها و پروتئینهای قابل هضم انرژی تولید میکند . این گونه مواد قابلیت هضم غذا را بالا برده و اشتهای حیوان را زیاد میکند .
علاوه بر این چربیها دارای مقادیر قابل توجهی اسیدلینولئیک و ویتامینهای محلول در چربی میباشد که از نظر تغذیه بسیار حائز اهمیت است . با توجه به مراتب فوق چنانچه استفاده از چربیها بطور صحیح صورت گیرد افزودن مقداری از آن به جیره غذائی مقرون به صرفه خواهد بود .
10 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 69 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 10 |
فهرست مطالب
ویژگیهای پودر پر مورد مصرف در خوراک دام وطیور
هدف
دامنه کاربرد
تعریف
طرز تهیه
ویژگیها
عوامل ناپذیرفتنی
نمونه برداری
بسته بندی و نشانه گذاری
پیشگفتار
استاندارد ویژگیهای پودر پر ( خوراک دام و طیور ) که به وسیله کمیسیون فنی خوراک دام و طیور تهیه و تدوین شده و در هفتاد و هشتمین کمیته ملی استاندارد فرآوردههای کشاورزی و غذایی مورخ 67/12/21 مورد تأیید قرار گرفته , اینک به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد.
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی صنایع و علوم استانداردهای ایران در مواقع لزوم و یا در فواصل معین مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ وتجدید نظرآنها استفاده نمود .
در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه بشرایط موجود و نیازهای جامعه حتی المقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.
10 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1316 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
فصل اول – بررسی فیزیولوژی دستگاه تنفسی در طیور
در طول تکامل جنینی در طیور تخمگذار ، سه عامل اصلی برای تبادل گازها وجود دارد (Whittow،2000) :
1. غشای کهر ریوآلانتوئیک (CAM) : (chorioallantonic membrane)
2. ریه ها (Lungs) 3. ناحیه عروقی (Area Vascoulosa)
جنین موجود در تخم مرغ برای تبادل گاز با محیط اطراف خود ارتباطی نداشته و تنها ارتباط زمانی است که ریه ها فعال می شود (Ar و همکاران 1980 ، ویتاوو 2000) . روالوف در سال 1960 بیان نمود که ناحیه عروقی در طول انکوباسیون در روزهای 3 تا 5 که در اطراف زرده قرار می گیرند به عنوان فن عمل می کند . همچنین در روز دوم انکوباسیون آغاز تشکیل سیستم گردش خون می باشد .
در روز 6 انکوباسیون ، سیستم تنفسی جنین از ناحیه عروقی به کوریو آلانتوئیس منتقل می شود . سرعت رشد کوریو آلانتوئیس منتقل می شود . سرعت رشد کوریو آلانتوئیس زیاد بوده به طوریکه در روز 12 تمام محتویات تخم مرغ را در بر گرفته و محتویات تخم مرغ وارد آن می شود (رومانوف، 1960) . نقش کوریو آلانتوئیس در تبادل گاز تقریبا تا انتهای انکوباسیون ادامه دارد . زمانی که جنین به غشای انکوباسیون و سپس غشای داخلی نوک می زند (نوک زدن داخلی = نوک زدن به کیسه ها =I.P )
آن گاه غشای کوریو آلانتوئیس شروع به تجزیه نموده و نقش آن کاهش مییابد (ویتاوو 2000 ، تازاوا و همکاران 2002) . پس از آن جوجه ها به پوسته نوک زده و با استفاده از ریه های خود از هوای خود تنفس می کنند (نوک زدن خارجی = E.P). با نوک زدن به پوسته خارجی هوا وارد ریه ها شده و جنین آماده خروج از تخم مرغ می شود (تازاوا تاکنا ، 1985) .
متابولیسم جنین جوجه ها همانند سایر موجودات شامل یکسری واکنش های شیمیایی می باشد . میزان واکنش شیمیایی با افزایش درجه حرارت زیاد شده در نتیجه فعالیت متابولیکی یک حیوان با درجه حرارت بدن آن مرتبط می باشد (Randall و همکاران 2002) .
میزان متابولیسم ، در واقع می زان انرژی متابولیسم در هر واحد زمانی بوده که با روشهای مختلفی می توان آن را تعیین نمود . ر روش اول که آن تعیین کالری متری (Calorimetry) به طور مستقیم و از راه اندازه گیری میزان حرارت تولیدی به دست می آید . در روش دوم که کالری متری غیر مستقیم نام دارد متابولیسم را از راه اندازه گیری میزان گازهای تبادل شده در طول تنفس حیوان به دست می آید (راندال ، 2002)
یکی از روشهای غیر مستقیم در برآورد متابولیسم اتسفاده از رسپیرومتری (Respirometry) است که در آن میزان اکسیژن مصرفی (Mo2) و یا دی اکسید کربن تولیدی (Mco2) اندازه گیری می شود .
35 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 33 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |
موضوع این مقاله بررسی بهترین منابع مواد غذائی و ویتامین ها ، احتیاجات متداول برای تولید و تجربیات تغذیه ای برای مشخص شدن این احتیاجات و بالا بردن سطح تولید و سلامتی گاو شیری است .
گاو شیری برای تولید مناسب ، عملکرد تولیدی ، سلامت گله و تولید مناسب شیر به حداقل 12معدنی و ویتامین نیاز دارد. با وجود این که علامات ناشی از کمبود مواد غذائی کمتر دیده میشود ، اما در بعضی موارد کم یا زیاد بودن مواد غذائی و یا ویتامین ها رخ میدهد . حتی اندکی به هم خوردن تعادل یا کمبود میتواند باعث مشکلات در تولید شیر ، سلامتی و بطور کلی تولید شود. با بالا رفتن میانگین تولید ، تنظیم و تعادل در مواد معدنی و ویتامین های جیره گاو اهمیت زیادی پیدا میکند .
بطور کلی منابع مواد معدنی شامل دو گروه است : غذاهای طبیعی مانند علوفه و غلات و مکمل های معدنی که برای متعادل کردن میزان مواد معدنی موجود در علوفه و غلات بکار میروند . در گاو شیری ، مواد معدنی یا با اندازه زیاد هستند که آنها را ماکرو ماینرالها مینامیم ، یا با اندازه کم و ناچیز هستند که آنها را میکرو ماینرالها مینامند . ماکرو ماینرالها شامل کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، پتاسیم و سولفور هستند و میکرو ماینرالها را ید ، آهن ، کبالت ، مس ، منگنز ، روی و سلنیوم تشکیل میدهند . مواد ماده معدنی چه در مقادیر زیاد باشد که بر حسب درصد ماده خشک غذائی بیان میشود ، چه در مقادیر کم باشد که بر حسب قسمت در میلیون بیان میشوند باید به مقدار کافی به حیوان خورانده شوند تا به عملکرد مناسب و سلامتی گله دست یابیم .
تعیین میزان مواد معدنی یا مکمل های معدنی در فرمول جیره بدون دانستن دست یابی قابلیت هضم آن ماده ارزش چندانی نخواهد داشت . زیست دستیابی برای ما مشخص میکند که یک ماده معدنی به چه میزان توسط حیوان هضم و استفاده میشود تا بتواند تولید و سلامت حیوان را تضمین کند . مسلما با کاهش قابلیت استفاده از یک ماده معدنی توسط حیوان ، میزان ماده معدنی لازم برای برطرف کردن نیاز گاو افزایش خواهد یافت . جدول 1 میزان دستیابی نسبی دسترسی به مواد معدنی را در منابع مختلف کلسیم ، فسفر ، منیزیوم و سولفور را در یک گاو بالغ نشان میدهد .
18 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 35 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 40 |
نقش پروتئینها در جیره طیور |
سر فصلها
پروتئینها (Proteins)
1- پروتئینها و اسید آمینه
2- طبقه بندی پروتئینها : پروتئینهای کروی ، پروتئینهای ریشه ای ، پروتئینهای مرکب
3- تقسیم بندی پروتئینها از نظر منشأ و منبع : گیاهی و حیوانی
4- ساختمان شیمیایی اسیدهای آمینه و پروتئینها
5- ساختمان پروتئین و پروتئین سازی
6- خواص پروتئینها و اسیدهای آمینه
7- تجزیه اسیدهای آمینه
8- هضم و جذب پروتئینها تعادل نیتروژن
9- مقایسه پروتئینهای گیاهی و حیوانی در تغذیه طیور
10- گیاهان به عنوان منابع اصلی پروتئینها
11- نیازحیوان به اسیدهای آمینه (احتیاجات اسید آمینه ای مرغ )
12- عوامل مؤثر بر احتیاجات اسیدآمینه ای
13- اسیدهای آمینه مصنوعی
14- اثر ازدیاد اسیدهای آمینه در جیره
15- ارزش بیولوژیک پروتئین برای مرغ
16- تغذیه پروتئین و اسیدهای آمینه در طیور
17- تنظیم میزان پروتئین جیره در رابطه با انرژی آن
18- پروتئینها و خاصیت جوجه درآوری
19- عوارض و علائم ازدیاد و کمبود پروتئین یا اسیدهای آمینه ضروری
20- احتیاجات روزانه پروتئین جوجه های در حال رشد
21- احتیاجات روزانه پروتئین و اسیدهای آمینه به کمک مقادیر ذخیره شده یا استفاده شده توسط مرغ در روز
22- احتیاجات پروتئینی نیمچه های در حال رشد لگهورن سفید
23- احتیاجات پروتئینی مرغان تخمگذار و اثرات فاکتورها جهت مصرف خوراک و پروتئین مورد نیاز
24- دلایل ممکن برای پایین آمردن راندمان استفاده از پروتئین بوسیله مرغان تخمگذار
25- احتیاجات روزانه پروتئین یک مرغ لگهورن تاج ساده در دو مرحله تخمگذاری
26- احتیاجات اسید آمینه ای جیره های جوجه گوشتی
27- احتیاجات اسید آمینه ای مرغ
28- پروتئین در جیره های جوجه های گوشتی
29- احتیاجات اسیدآمینه ای مرغ
مقدمه:پروتئینها واسیدهای آمینه
نام پروتئین از کلمه یونانی پروتیوز ، به معنی اول یا اهمیت اولیه ، توسط برزلیوس پیشنهاد شد . این کلمه ، کلمه مناسبی است زیرا این ترکیب پیچیده ، مرکب از اسیدهای آمینه در تمام سلولها یافت شده و در اغلب واکنشهای شیمیایی حیاتی موجود در سوخت و ساز گیاه و حیوان دخالت دارد .
گرچه غالباً به تمام پروتئینهای یک حیوان یا ماده غذایی روی هم رفته پروتئین گفته میشود هر پروتئینی با پروتئینهای دیگر متفاوت است . توالی خاص اسیدهای آمینه و چگونگی ارتباط رشته های آنها به یکدیگر ، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هر پروتئین و در نتیجه عمل بیولوژیکی آن را مشخص می سازد .
قسمتهای مهم بافتهای نرم بدن مثل ماهیچه ها ، بافتهای پیوندی ، کولاژن ، پوست ، مو ، سم ، پرها ، ناخنها و قسمتهای شاخیمنقار در پرندگان را پروتئین تشکیل می دهند . پروتئینهای خون چون آلبومینها و گلوبولینها که در تنظیم فشار اسنری دخالت دارند منبعی از اسیدهای آمینه اند و وظایف متعدد دیگری را به عهده دارند .
فیبر لیوژن و ترومبو پلاستین و تعــداد دیگری از پروتئینها در انعقـــاد خون دخالت دارند پروتئینهای مرکب خون مثل هموگلوبین عمل انتقال اکسیژن به سلولها را بر عهده دارند و لیپو پروتئینها عمل انتقال ویتامینهای محلول در چربی و نیز سایر مواد واسطه چربی را انجام می دهند . به علاوه لیپو پروتئینها از اجزای اصلی غشای سلولی هستند . سایر پروتئینهای مرکب ، مثل نوکلئو پروتئینها و گلیکو پروتئینها و آنزیمها در ساسر بدن پراکنده اند .
غشای زرده تخم مرغ یک فسفر پروتئین است .
40 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1254 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 10 |
● بلان بلوبژ:
در کشورهای بلؤیک و فرانسه وجود دارد و جزٕء نزادهای بومی و مقاوم این کشورهاست و خاصیت ماهیچه مضاعف در این نژادها دیده میشود . رنگ بدن اغلب سفید یکدست یا بلق سیاه وسفید است . وزن گاو بالغ ۱۲۵۰کیلوگرم است ، وزن گوساله هنگام تولد ۴۸ کیلوگرم ، افزایش وزن روزانه به طور متوسط ۱.۵ کیلوگرم در روز است . گوشت این نژاد از کیفیت بسیار عالی برخوردار است و به همین علت قیمت آن از سایر گوشتها گرانتر است . بازدهی لاشه این نژاد ۶۵ تا ۷۰ درصد می باشد .
● نژادهای سنتزی یا آمیخته :
نزادهایی هستند که از تلاقی دو یا چند نژاد با همدیگر به وجود می آیند . چون هر نژاد دارای یک سری ویژگی های منحصر به فرد می باشد و به وسیله آمیخته گری خصوصیات چند نژاد را در یک نژاد جمع می نماییم . در این نژادهای سنتزی نزاد براهمن به عنوان یک پایه پدری استفاده می گردد . اکثر این نژادها از کشور امریکا می باشند .
● برانگوس:
منشاء آن کشور آمریکا می باشد و از تلاقی براهمن و آنگوس می باشد که سه هشتم خصوصیات نژاد براهمن و پنج هشتم خصوصیات نزاد آنگوس را دارا است . رنگ بدن سیاه یکدست می باشد و قابلیت عادت پذیری بالایی به شرایط آب و هوایی را دارد .
● بیف مستر :
منشاء آن آمریکا می باشد در اثر تلاقی سه نژاد شورت هورن یک چهارم ، هرفورد یک چهارم ، و برهمن دو چهارم می باشند اکثراً قرمز یکدست است .
10 ص
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 17 |
مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور
پودر ماهی
انواع مختلف پودر ماهی از قبیل پودر ماهیهای : ساردین ، شاه ماهی ،تون ، آنچوی و امثال آن با ترکیبات مختلف در بازار جهانی وجود دارد . مقدار پروتئین و اسید آمینه های پودر ماهی بسته به نوع ماهی تهیه شده از آن مختلف است و لی به طور کلی مقدار پروتئین پودر ماهی مرغوب نباید کمتر از 55 درصد باشد .
جدول شماره 41 مقدار پروتئین و اسید آمینه های اصلی در چند نمونه آرد ماهی را نشان می دهد .
جدول 41 – مقدار متوسط اسید آمینه های اصلی در چند نمونه آرد ماهی
گرم اسید آمینه در آرد ماهی آرد ماهی آرد ماهی آرد ماهی
100 گرم ماده ازته منهان آمریکا آنچووی پرو آنچووی شیلی شگ ماهی نروژ
آرژنین 0/6 65/5 9/5 85/5
گلیسین 75/6 1/6 6/9 15/6
هیستیدین 3/2 25/2 6/2 5/2
ایزولوسین 4/4 6/4 8/4 5/4
لوسین 1/7 5/7 6/7 15/7
لیزین 55/7 5/7 0/8 6/7
متیونین 8/2 0/3 05/3 8/2
سیستین 9/0 9/0 9/0 9/0
فنیل آلانین 95/3 2/4 3/4 3/47/3
تیروزین 2/3 55/3 4/3 0/3
ترئونین 95/3 1/4 3/4 9/3
تریپتوفان 0501 15/1 20/1 00/1
والین 1/5 2/5 4/5 3/5
درصد پروتئین خام 62 7/64 67 3/75
پودر ماهی دارای 3-8 درصد چربی می باشد . املاح اصلی مانند منگنز ، آهن ،ید نیز به مقدار کافی در پودر ماهی وجود دارد . به اضافه از نظر ویتامین ها بخصوص ویتامین دسته B بخصوص کولین و و و اسید پانتوتنیک ، نیاسین نیز قابل توجه می باشد . از این رو اهمیت پودر ماهی در تغذیه انواع طیور بسیار زیاد می باشد و تقریباً در تمام جیره های غذائی طیور و مواد کنسانتره مخصوص طیور ، پودر ماهی و یا ترکیبات آن وجود دارد .
17 ص