ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
دسته بندی | معماری |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 35 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 35 |
نکته 1: انسان برای انجام پیشاندیشهی کارها، نیاز به «تفکر» و «طرحریزی» دارد و همچنین، برای ساختن همهی مصنوعات بزرگ و کوچک مورد نیاز خود، نیازمند «تفکر»، «تصور» و «طراحی کردن» است. «طراحی»، وسیلهی ساختن، آبادانی و تمدن است.
نکته 2: ما می توانیم با استفاده از قدرت «حافظه» و «تخیل»، آن چه را که قبلاً دیدهایم «تجسم» کنیم و نیز می توانیم به کمک «تفکر» و «تخیل» و «قدرت خلاقیت»، دربارهی آن چه که «ممکن است باشد» تعمق کنیم و تصویری از آن چه که می تواند باشد، مجسم سازیم و آن را ترسیم نموده، با دیگران در میان بگذاریم.
نکته 3: طراحی تلاشی اندیشمندانه، خلاقانه است که از تفکر، شروع و به ارائهی محصولی زیبا، کارآمد و اصیل ختم میشود. و طرح نهایی همیشه عمق اندیشه و بصیرت طراح را در خود باز می تاباند و حکایتگر عمق اندیشه و بصیرت طراح را در خود باز می تاباند و حکایتگر عمق و سلیقهی اوست.
فهرست مطالب
فصل اول
«مفهوم برنامهریزی بر طراحی»
مفهوم برنامهریزی
مفهوم طراحی
فصل دوم
«ابعاد مختلف طراحی و مفاهیم آن»
معماری طبیعت
معماری عناصر مصنوع
ابعاد مختلف در طراحی
1- ابعاد عملکردی
2- ابعاد جغرافیایی و محیطی
3- ابعاد هنری و ذوقی
4- ابعاد فنی و تکنیکی
5- ابعاد اجتماعی و فرهنگی
فصل سوم
«عوامل مؤثر در طراحی معماری و صورت عقلانی طرح»
اهداف و عوامل مؤثر بر طراحی پروژهی معماری
1- تعیین اهداف
2- تعداد برنامهی فیزیکی طرح
3- بررسی عوامل جغرافیایی و محیطی
4- شرایط اقلیمی
5- بررسی و تجزیه و تحلیل زمین و هم جواری
6- بررسی مصالح، تکنولوژی و سازهی ساختمان
7- ابعاد انسانی و فضای معماری
8- مقیاس انسانی در فضای معماری
9- الزامات تأسیساتی
فصل چهارم
«شناخت اجزای پروژه، مقدمه طراحی است»
شناخت عرصههای مختلف در خانه مسکونی
1- عرصهی زندگی خانوادگی
الف) اتاق نشیمن
ب) مبلمان و تجهیزات
ج) آشپزخانه
1- سینک ظرفشویی
2- یخچال و نگهداری مواد غذایی
رابطه یخچال با سینک
3- اجاق گاز
د) غذاخوری خانوادگی
2- عرصهی زندگی خصوصی و فردی
الف) اتاق خواب والدین
ب) اتاق خواب فرزندان
ج)اتاق مطالعه
3- عرصهی پذیرایی و مراسم
الف) ورودی
ب) فضای پذیرایی
ج) غذاخوری
4- عرصهی خدمات و پشتیبانی
الف) پارکینگ
ب) موتورخانه
ج) اتاق مفید و رختشویی
5- عرصهی فضاهای باز و حیاط خصوصی
الف) ایوان
ب) فضای باز عمومی
فصل پنجم
«طراحی و معماری»
1- برنامهی فیزیکی پروژه
2-تحلیل سایت و مکانیابی ساختمان
3- بررسی روابط فعالیتها و فضاها
4- روش های مختلف طراحی معماری
5- طراحی گزینهها
گزینه 1: طراحی با تأکید بر تفکیک عرصهها
گزینه 2: طراحی براساس فضاهای بسته و فضاهای شفاف
فصل ششم
«بررسی ارزشهای فضایی در گزینههای طرح»
1- مفهوم فضا
2- فضای معماری
3- فرم و عناصر تشکیل دهندهی آن
الف) نقطه
ب) خط
ج) سطح
4- شکل
الف) دایره و اشکال منحنی
ب) مثلث
ج) مربع و مستطیل
5- رنگ
6- بافت
7- نور
8-عناصر سازندهی فضای معماری
الف) کفها
ب) ستون و دیوارها
ج) سقف و عناصر بالای سر
د) پنجره
فصل هفتم
«ارزیابی ترکیب و ارزشهای بصری و ادراکی در گزینههای طرح»
1- قواعد طراحی و ترکیب
الف) وحدت و تضاد
تضاد در رنگ و نور
هماهنگی یا تضاد در شکل
ب) تناسب
ج) تعادل و ناپایداری
ج-1) سه روش ایجاد تعادل
الف: تعادل محوری
ب: تعادل شعاعی
ج- تعادل نامتقارن
د) هماهنگی، تنوع و یکنواختی
هـ ) ریتم، حرکت و سکون
و) تأکید و یک نواختی
فصل هشتم
«توسعهی گزینهها، ارزیابی و تکمیل طرح»
1- توسعهی گزینههای طرح
2- ارزیابی گزینهها
3- انتخاب و تکمیل گزینهی نهایی
4- ارائهی پروژه و نقشههای فاز یک
5- نقشههای فاز 2 ساختمان