فایلساز

فروشگاه فایلساز ، فروش فایل ارزان , فروش ارزان فایل, پروژه, پایان نامه, مقاله و ...

فایلساز

فروشگاه فایلساز ، فروش فایل ارزان , فروش ارزان فایل, پروژه, پایان نامه, مقاله و ...

دانلود مقاله نقش مدیران در بازشناسی عناصر موثر بر برنامه درسی ملی

دانلود مقاله نقش مدیران در بازشناسی عناصر موثر بر برنامه درسی ملی
دسته بندی روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل doc
حجم فایل 43 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 23
دانلود مقاله نقش مدیران در بازشناسی عناصر موثر بر برنامه درسی ملی

فروشنده فایل

کد کاربری 4558

چکیده

با توجه به تحولات و واقعیت های دنیای امروز انتظار می رود که مدیران مدارس قادر باشند هم سو و با هدف برنامه ریزی درسی ملی ، نیاز یاد گیرندگان را در سطح مدرسه و منطقه پاسخ دهند و در رابطه با دانش آموزان به بازشناسی عناصر موثر بر برنامه درسی ملی بپردازند. .برنامه درسی ملی واقع گرایانه مستلزم مشارکت تمام نیروهای اثرگذار و درگیر در مراحل گوناگون تصمیم گیری است.

در جامعه امروز می بایست به مراقبت و کنترل از استقرار زیر نظام درسی و مدیریت مدرسه پرداخت .مدیریت و یادگیری دو مفهوم به هم گره خورده است و مدیران مدارس با بهره گیری از رویکرد همه جانبه و مبتنی بر همکاری می توانند زمینه های ایجاد تغییر" فرهنگ مدارس " را فراهم نمایند در چنین شرایطی مدیریت مدرسه درحکم فرایند آزاد سازی انرژی ، هوش و مشارکت اجتماعی مدرسه است و با ظرافت و دقت ، تغییرات را با هدف ملی هم سو می کند.

معمولاً برنامه های درسی از عناصری تشکیل شده اند که ترکیب وهماهنگی مناسب آنها در کنار یکدیگر مؤفقیت یک برنامه درسی را تضمین می کند با توجه به اینکه دربسیاری از موارد برنامه درسی از فهرستی از هدفهای آموزشی ومطالبی که در مدارس باید تدریس شود تجاوز نمی کرد؛ درسالهای اخیر مفهوم برنامه درسی گسترش یافته است، تا آنجا که برنامه تفصیلی کلّیۀ فعالیتهای یادگیری یادگیرنده،انواع وسایل آموزشی،پیشنهاداتی در مورد راهبردهای یاددهی- یادگیری وشرایط اجرای برنامه را شامل شده است. مدیران در این میان نقش بسزا و تعیین کننده ای دارند .آنها در بازآموزی و بازشناسی عناصر موثر بر برنامه درس ملی در جهت شناخت دانش آموزان و معلمین نقش تعیین کننده ای دارند. در مقاله حاضر به بررسی دقیقتر این مقوله و همچنین برنامه ریزی درسی و جایگاه آن در نظام آموزشی می پردازیم.

مقدمه

درباره ی عناصر یا اجزای برنامه درسی میان صاحب نظران برنامه ریزی اتفاق و اجماع وجود ندارد و دامنه وسیعی را از یک تا نه عنصر در بر می گیرد.مثلا:

آیزنر عناصر برنامه درسی درسی را شامل هدف ، محتوا ، انواع فرصت های یادگیری، سازماندهی محتوا ، روش ارائه پاسخ و ارزشیابی می داند.

اش برنامه ریزی درسی را به پنج مرحله شامل : چارچوبی از مقدمات و مفروضات ، اهداف عمومی و اختصاصی ، محتوا و ماهیت موضوع ، روش ها و محیط های یادگیری و ارزشیابی می داند.

- کلاین عناصر برنامه درسی را شامل 9 عنصر می داند : اهداف ، محتوا ، راهبردهای یاددهی- یادگیری ، مواد و منابع ، فعالیت های یادگیری فراگیران ، روش های لرزشیابی ، گروهبندی فراگیران ، زمان و فضا مجموعه فعالیت هایی که در برنامه ریزی درسی صورت می پذیرد شامل طراحی برنامه درسی و تدوین برنامه درسی است .

در طراحی بایستی جهت گیری های برنامه درسی مشخص باشد .


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.