ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 26 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 27 |
پیشگفتـار
استاندارد خوراک دام وطیور و آبزیان - تفاله مرکبات - ویژگی ها و روش های آزمون در آب که توسط کمیسیون های فنی مربوطه تهیه و تدوین شده و در سیصد و نود و ششمین جلسه کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی مورخ 12/7/1382 مورد تصویب قرار گرفته است , اینک به استناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع ، علوم و خدمات استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارایه شود , در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی , مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین تجدیدنظر آنها استفاده کرد .
در تهیه و تجدیدنظر این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه ، در حد امکان بین این استاندارد و استاندارد ملی کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .
مقدمه
پرتقال , لیمو , گریپ فروت , نارنگی و نارنج از جمله مرکباتی هستند که به مقدار فراوان در شمال کشور و بعضی از استان های جنوبی کاشته می شوند . بخشی از میوه این مرکبات جهت تولید آب میوه و کنسانتره و یا اسانس راهی کارخانه ها شده که در حال حاضر تعداد زیادی کارخانه تولید آب میوه و کنسانتره در کشور موجود است که حدود 45 تا 65 درصد از این مرکبات را به صورت تفاله تولید می کنند که به علت رطوبت بالایی که دارند به سرعت فاسد شده و سبب ایجاد آلودگی محیط زیست می گردد . در صورتی که این مواد فرآیند شده و به صورت خشک تهیه گردد می توان به عنوان خوراک دام از آنها استفاده نمود . تفاله مرکبات دارای ارزش غذایی خوبی می باشد و طبق تحقیقاتی که انجام گرفته ارزش غذایی آن مشابه تفاله چغندر ولی با پروتیین کمتر است .
تفاله مرکبات یک منبع خوب انرژی برای نشخوارکنندگان محسوب می شود و به عنوان یک ماده رنگ دهنده به زرده تخم مرغ می تواند در جیره مرغ های تخمگذار تا میزان 5 درصد استفاده شود . با استفاده از تفاله مرکبات در جیره گاوهای شیری علاوه بر افزایش تولید شیر , میزان چربی شیر نیز افزایش می یابد . بنابراین می توان از این ماده غذایی در خوراک دام و طیور و آبزیان استفاده نمود.
27 صفحه فایل ورد قابل ویرایش