فایلساز

فروشگاه فایلساز ، فروش فایل ارزان , فروش ارزان فایل, پروژه, پایان نامه, مقاله و ...

فایلساز

فروشگاه فایلساز ، فروش فایل ارزان , فروش ارزان فایل, پروژه, پایان نامه, مقاله و ...

بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی (صدفی و دکمه ای)

با توجه به رشد روز افزون جامعه بشری و محدودیت منابع تولید و تغییر درزندگی انسان نیازهای بشر نیز دست خوش تغییر قرار گرفته است،این تغییرات شیوه های سنتی تولید را هم تحت الشعاع خود قرار داده است تا بشر بتواند پاسخگوی انبوه نیازهای روز افزون خود باشد
دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 23 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 18
بررسی تولید و پرورش قارچ خوراکی (صدفی و دکمه ای)

فروشنده فایل

کد کاربری 7169

با توجه به رشد روز افزون جامعه بشری و محدودیت منابع تولید و تغییر درزندگی انسان نیازهای بشر نیز دست خوش تغییر قرار گرفته است،این تغییرات شیوه های سنتی تولید را هم تحت الشعاع خود قرار داده است تا بشر بتواند پاسخگوی انبوه نیازهای روز افزون خود باشد.با توصیه سازمان بهداشت جهانی ((WHO و سازمان بین المللی خوارو بار کشاورزی FAO)) ،در کشورهای در حال توسعه برای تامین نیازهای غذایی و بالا بردن سطح اشتغال،کشت محصولات کشاورزی به روش گلخانه ای مورد حمایت این سازمان قرار گرفته است در این میان پرورش قارچ خوراکی با توجه به انواع روش های کشت آن در شرایط متفاوت ، کوتاه بودن دوره پرورش آن و ارزش های غذایی این محصول و فرآورده های آن پرداختن به آن از

صرفه اقتصادی نیز برخوردار می باشد.

تقسیم بندی قارچ:

1.قارچ ها را بر اساس ارزش مصرفی آن ها به سه گروه تقسیم می کنند

1-قارچ خوراکی 2-قارچ سمی 3-قارچ دارویی

1-قارچ های خوراکی:

از دیر باز خوردن قارچ بین ملل مختلف مرسوم بوده است هر منطقه ای یک یا چند نوع قارچ خوراکی ر ا که به صورت خودرو تنها در ایام محدودی از سال در آن منطقه رشد می یافته شناختند و مورد استفاده قرار می دادند. اما با گذشت زمان انسان ها توانسته اند قارچ ها را پرورش دهند و از آن به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند در طول سال استفاده کنند. امروزه گونه های مختلفی از قارچ های خوراکی توسط انسان شناخته شده و به پرورش آنها می پردازند.مانند:قارچ صدفی،دکمه ای،کوپرینوس،گوش چوب،شی تاکد و قارچ جنگل،...

امروزه انسان برای استفاده بیشتر از قارچ خوراکی با موفق شده است که گونه های مختلف آن را در محیط های مصنوعی (گلخانه ای)پرورش دهد.

2-قارچ های دارویی:

بعضی از انواع قارچها به واسطه خاصیت دارویی ای که دارند در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرند.

رتین retine) ) یکی از ترکیبات ضدسرطانی است که در این ماده در گونه ای از قارچ وجود دارد و از آن برای ساخت داروهای ضر سرطانی استفاده می شود. برای تولید پنی سیلین که برای مبارزه با بیماریهای عفونی مورد استفاده قرار می گیرد از گونه های از قارچ ها که دارای مواد آنتی بیوتیک هستند استفاده می شود.

3-قارچ های سمی:گروهی از قارچ ها دارای سم همولیتیک می باشند که در صورت مصرف کردن آن ها مسمومیت های خطرناک را ایجاد می کند تاثیر این سموم د رانسان به سه صورت می باشد.

1-قارچ هایی که بر روی سیستم عصبی انسان اثر می گذارند:

قارچ آمانیتا موسکاریکا قرمز یا زرد از جمله قارچ های مخدر می باشند که برسیستم عصبی انسان اثر می گذارند و توهم زا می باشند. گونه ی دیگری از قارچ ها که در انسان حساسیت به الکل ایجاد می کنند که اگر همراه با الکل مصرف شوند کشنده می باشند مانند قارچ کوپرینوس ((coperinus و مورچلا (morchellu)

2-قارچ هایی که باعث از بین رفتن سلولها می شوند:

این قارچ به گلبولهای قرمز خون آسیب می رسانند مانندقارچ آمانیتا فالوئید.

3-قارچ هایی که بر روی دستگاه گوارش انسان اثر می گذارند.

قارچ صدفی«pelurotus ostreatus»

تاریخچه کشت قارچ صدفی در ایران و جهان:

قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس برای اولین بار در سال 1900 میلادی در جهان توسط انسان مورد کشت وپرورش قرار گرفت. کشت و پرورش این قارچ د رایران برای اولین بار توسط دکتر مصطفوی یکی از کارشناسان دفع آفات و زراعت کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی در اوین کشت و پرورش داده شد.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.