فایلساز

فروشگاه فایلساز ، فروش فایل ارزان , فروش ارزان فایل, پروژه, پایان نامه, مقاله و ...

فایلساز

فروشگاه فایلساز ، فروش فایل ارزان , فروش ارزان فایل, پروژه, پایان نامه, مقاله و ...

پاورپوینت بررسی روانشناسی اعتیاد

پاورپوینت بررسی روانشناسی اعتیاد در 41 اسلاید قابل ویرایش همراه با تصاویر و توضیحات کامل
دسته بندی پاورپوینت
فرمت فایل ppt
حجم فایل 698 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 41
پاورپوینت بررسی روانشناسی اعتیاد

فروشنده فایل

کد کاربری 6017

پاورپوینت بررسی روانشناسی اعتیاد در 41 اسلاید قابل ویرایش



افزایش تعداد معتادان به مواد مخدر اگر بزرگترین معضل سلامت روانی و اجتماعی حال حاضر ایران نباشد لا اقل یکی از بزرگترین هاست . چنانکه کارل مارکس نیاز بک جامعه به مواد مخدر را نشانه افول و سیر قهقرایی آن جامعه می دانست یا در یکی از معروف ترین جملات خود چنین گفته : " دین افیون ملت هاست ". با این همه مواد مخدر به راحتی و صمیمانه وارد کشورها و زندگی افراد گشته و زندگی آنها را دستخوش تغییر قرار داده . سابقه حضور آنها در جامعه به نرون و حتی یونان باستان می رسد . در مورد ایران در کتاب " خداوند الموت " که در رابطه با حسن صباح است به استفاده ایشان از حشیش در جهت مقاصد سیاسی شان اشاره گردیده . مصرف این مواد در بین صوفیان و خانقاه ها نیز رواج داشته و دارد .
همین جا باید متذکر شد که مواد اعتیاد آور متفاوت از مواد مخدر هستند و به تفاوت آنها باید توجه جدی داشت . مواد اعتیاد آور ممکن است به صورت رسمی و قانونی تولید و عرضه شود در حالی که تولید ، توزیع و مصرف مواد مخدر به لحاظ قانونی ممنوع می باشد . از جمله مواد اعتیاد آور مجاز سیگار و قهوه است و در کشورهای دیگر به اسامی ذکر شده می توانید الکل را نیز بیافزایید




علل مصرف موردمخدر درچند گروه طبقه بندی میشود

علل نژادی –توارثی وبیولوژیکی
علل روانی
علل اجتماعی
علل فرهنگی
علل خانوادگی
علل اقتصادی
علل عاطفی



مهمترین علل مصرف مواد مخدر در جوانی و بزرگسالی

مصرف مواد مخدر دلایل گوناگونی دارد که مهمترین دلایل آن در
1- سنین نوجوانی ، بلوغ و جوانی ، احساس لذت
2- مبارزه و سرپیچی از کانون های قدرت مثل خانواده و جامعه است . در سنین بالاتر استفاده از این مواد علاوه بر3- کام جویی می تواند مصرف به عنوان4- مسکن یا دارو باشد . با توجه به تغییرات روانی و فیزیکی ایجاد شده پس از مصرف این محرک ها و تفاوت عملکردشان با یکدیگر ، موارد و دلایل استفاده مقطعی و دایمی بیشتری را می توان ذکر کرد . به عنوان مثال استفاده از تریاک یا سیگار در میان رانندگان جاده های بین شهری به منظور غلبه بر خواب شایع و زبانزد است ، یا استفاده دانشجویان از قهوه در ایام امتحانات . بعضی نیز جهت چیره شدن به اضطراب به این مواد پناه می برند



با عبور از مرزبندی های قانونی و وارد شدن به علم روانشناسی تعاریف ، قرارداد ها و نظرات دچار تحولات بنیادین می گردد. در علم روانشناسی مصرف مواد مخدر و اعتیاد آور عملی ضد دینی یا غیر اخلاقی یا جرم گونه و یا حتی بیماری تلقی نمی گردد. این تفاوت با مثال زیر روشن تر می شود . در روانشناسی بر خلاف قوانین که خون شخص را ملاک اعتیاد یا عدم اعتیاد او قرار می دهند به فیزیک انسان اهمیت نمی دهد بلکه طول مدت مستمر استفاده از مواد و نتایج آن در زندگی شخصی او مورد توجه و بررسی قرار می گیرد .
مواد اعتیاد آور یا محرک منجر به تاثیرات بسیاری در روح و روان و جسم مصرف کننده می شوند . تغییر در گشادگی عروق ، میزان جذب اکسیژن ، میزان تعرق ، میزان قند خون و ... مربوط به فیزیک انسان است ولی در بعد روانی آن موجب بروز اختلالاتی در خواب ، عملکرد جنسی ، سرعت عمل و ... می شود . البته هر ماده ای خواص ویژه خود را داراست ، یعنی در حالی که یک ماده می تواند آرام بخش باشد ، ماده دیگری اثر معکوس دارد و موجب اضطراب و تشویش می گردد. اعتیاد در روانشناسی به عنوان یک وابستگی به مواد مخدر مطرح می شود و چند شاخص دارد .





شاخصهای اعتیاد در روانشناسی

1) زندگی فرد مختل شده و از حالت منظم همیشگی خارج می شود .
2) آستانه تحمل او در برابر مواد مصرفی افزایش میابد و برای ارضا شدن خواستار مقدار بیشتری می باشد . این آستانه تحمل به صورت مداوم صعود می کند .
3) تلاش او به منظور ترک بی ثمر است و به نتیجه نمی رسد .
البته اختلالات فقط در فاز مصرف نمایان نمی شود ، بلکه قبل از مصرف ، بعد از مصرف و در زمان ترک با اختلالات گوناگونی مواجه می شویم .
. حتی مصرف در بین بخشی از هنرمندان بسیار رواج دارد . برخی خوانندگان جهت دلنشین تر شدن صدایشان و برخی از آنها برای High شدن مواد مخدر استفاده می کنند . آنچه به اثبات رسیده اثر نامطلوب این مواد بر زندگی و سلامت فردی و امنیت اجتماعی است و تلاش ها در جهت کمینه کردن این اثرات مخرب است .




احکام مصرف مواد مخدر در ادیان الهی

در ایران که قوانین مذهب شیعه و فقه شیعی بر قوانین مدنی و جزایی تسلط دارد ، شیوه برخورد با مصرف کنندگان و معتادان از روش های علمی فاصله بسیار گرفته است . نظر فقهای شیعه در این مورد تنوع فراوانی دارد . از نظر اسلام آنچه انسان را از حالت تعادل خارج سازد حرام فرض شده ، بر همین اساس و همچنین بر اساس گفته های قرآن اغلب قریب به اتفاق مراجع شیعی و سنی مصرف الکل را حرام تلقی کرده اند . در رابطه با افیون و ماری جوانا و... احکام متفاوت و حتی متضاد هستند . بعضی آن را مکروه و بعضی حرام و حتی برخی حلال پنداشته اند . قوانین قضایی ایران هم شاهد تغییرات فراوانی بوده ، ولی بعد از سال 57 کشت ، تولید ، توزیع و مصرف آن جرم اعلام گشت . در سال های اخیر با برخی بازنگری ها مصرف و اعتیاد به مخدرات بیماری محسوب گشت و در برخورد با معتادان روش های رفتار درمانی یا پزشکی به کار گرفته شد .





شخصیت، روانشناسی و اعتیاد
مشخصات ظاهری:
- غالبا پوست انگشت شصت و سبابه افرادی که هروئین مصرف می کنند سفت و دارای سوختگی است.
- در دستها و پاها در جاهایی که رگ مشهود است غالبا آثار تزریق و زخم مشاهده می شود
- وجود عفونت و جراحتهایی که به علت استفاده از سوزنهای غیر استریل برای تزریق استفاده می کنند در دست و پا قابل مشاهده است.
- دندانهای خراب و تیره دارند.




آثار مصرف:
- بی تفاوتی - سرخوشی
- پرحرفی - مور مور شدن بدن
- سرحالی - احساس بهتری
علائم ترک( خماری)
- درد بدن - کوفتگی
- دل پیچه - تهوع و استفراق
- بی حوصلگی - عصبی شدن
- پرخاشگری - کم غذایی
- بیحالی - احساس شکست
- آبریزش از بینی - اسهال
- احساس تنفر از خود - بیقراری




هروئین - روانشناسی اعتیاد
هروئین یک داروی مخدر غیر قانونی است که از خشخاش تریاک ساخته می شود . خشخاش تریاک ،گیاهی است که در خاورمیانه ،جنوب شرقی آسیا و بخشهایی از مرکز و جنوب آمریکا یافت می شود .در محصول تریاک دانه ( تخم ) خشخاش را برش داده و از آن شیره به بیرون جاری می شود . عنصر سازنده اصلی آن شیره ای است از تریاک خام به نام مرفین ،مرفین به آسانی بوسیله یک فرایند شیمیایی به هروئین تبدیل می شود .در سال 1973 دانشمندان کشف کردند که در مغز گیرنده هایی برای مخدرها وجود دارد. به عبارت دیگر،محل هایی بر روی نورونها برای شناختن (جذب ) مخدرها وجود دارد.این گیرنده ها در بخش های مهمی از مغز برای تنفس ،درد و هیجانها واقع شده اند . کشف گیرنده های مخدر در نقاط برجسته مغز این سوال را مطرح کرد که چرا نورونها این چنین گیرنده هایی دارند.دو سال بعد ، دانشمندان پاسخ آن را پیدا کردند . خود مغز مخدرهای شناخته شده ای مثل « اِندروفین ها » را می سازد . اندروفین همیشه در مغز وجود دارند .
اما آنها ( اندروفینها ) هنگامی که در افراد و حیوانات درد یا استرس های پائینی وجود دارد به مقدار زیادی آزاد می شوند.


تاریخچه ای از مخدرها
مدارک نشان می دهد که مخدر بوسیله مصریان باستان، یونانی ها و رومی ها استفاده قرار می گرفته .به نظر می آید خشخاش در 600 سال پیش از تاریخ در صنعت مصری تسویه شد ( صاف شد ) . 800 سال پیش از میلاد مسیح تریاک به اطراف چین وارد شده بود . نزدیک به سال 1600 استعمال تریاک در سراسر چین متداول شده بود .در سال 1680 پزشک معروف انگلیسی به نام « توماس سیندنهام » تریاک را به حوزه طبی معرفی کرد . در قرن 17، مردمان بسیاری در اروپا که مشکلات بهداشتی ( سلامتی ) گوناگونی داشتند بوسیله تریاک درمان شده بودند.در آمریکا تریاک برای درمان سربازان به هنگام جنگهای داخلی استفاده شد ( 1865- 1861 ) . در اواخر سال 1800 ،پزشکان تجویز نیرو بخش هایی را که شامل مخدرهای بسیاری بودند را مشروط کردند در حقیقت ،هروئین به عنوان یک دارو برای سرفه کردن و معالجه اعتیاد به مرفین فروخته می شد . در هر حال بسیاری از پزشکان علاقمند بودند که با چنین درمانهایی ،درمان اعتیاد را تقریباً امکان پذیر کند


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.