ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
دسته بندی | تغذیه |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 3802 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 119 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 119 صفحه
نقش تغذیه در رشدوسلامت انسان 1 تغذیه و مصرف موادغذای ازاساسی ترین نیازهای همه ی موجودات زنده و خصوصاً انسان است.
غذا تأمین کننده انرژی و مواد اولیه مورد نیاز جهت ساخت و ترمیم بافتهای تخریب شده بدن و کمک به بدن برای دفاع ازخود در مقابل بیماریها می باشد.
اختلال در مصرف مقدار کافی غذا ویانوع آن مکن است مانع رشد و یاتهدیدی برای سلامتی باشد. 2 ! نوع تغذیه بسیار مهم است زیرا:
اضافه وزن،فشارخون بالا،چربی خون و قندخون بالا از مشکلات شایعی هستند که تغذیه صحیح یکی از راههای کنترل آنهاست و در صورت عدم کنترل این موارد احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند سکته قلبی ،مغزی و سرطان بالا می رود،پس یک رژیم غذایی صحیح می تواند خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش دهد. 3 برخی نکات مهم در باب تغذیه و سلامتی مصرف کم چربی میزان ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
مصرف کمتر روغنهای جامد ونمک از بالا رفتن فشارخون و کلسترول جلوگیری می کند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
مصرف یک یا دو وعده میوه و سبزیجات تازه در روز خطر ابتلا به بیماری قلبی را 30% کاهش می دهد.
کاهش کلسترول خون به میزان 10%خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 30% کاهش می دهد.
کاهش فشار خون به میزان 6 واحد خطر ابتلا به سکته مغزی را تا40% و خطر سکته مغزی را تا 15% کاهش می دهد. 4 چگونه یک رژیم غذایی مناسب داشته باشیم؟
به طور کلی نیازهای بدن شامل انرژی ،پروتئین،چربی ،ویتامینها ،مواد معدنی و آب است پس برای داشتن یک رژیم مناسب ابتدا باید بدانیم بدن ما به هریک از این موارد به چه میزان نیازمند است. 5 6 نیازهای بدن ما انرژی
پروتئین
چربی
ویتامینها
مواد معدنی
آب
7 انرژی 8 با افزایش سن به علت کوچکتر شدن بافت های عضلانی و فعالیت فیزیکی فرد نیاز به انرژی کمتر می شود.
رعایت رژیم مناسب به داشتن یک وزن ایده آل کمک می کند و این مسئله کمک می کند تا فشار خون ،قندخون و چربی در حد طبیعی باشد و همچنین خطر ابتلا به سرطان روده ، کیسه صفرا ،پستان و تخمدان کم می شود. 9 پروتئین 10 کمبود پروتئین به سیستم دفاعی بدن آسیب رسانده و بدن را مستعد ابتلا به بیماری می کند پس با مصرف پروتئین از ابتلا به بیماری پیشگیری کنید. 11 چربی 12 چربیها از منابع پرانرژی بدن محسوب می شوند و با افزایش سن برمیزان چربی بدن اضافه می شود.
چربی در بهبود طعم و غذا و کمک به جذب برخی ویتامینها (ویتامین های محلول در چربی)نقش مهمی دارند.
استفاده بیش از حد از چربی های اشباع یا جامد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهد. 13 نکاتی که باید در مورد چربیها بدانیم:
چربی کمتر مصرف کنید.
در صورت استفاده از چربی حتی به مقدار کم از روغنهای مایع مثل روغن زیتون استفاده شود.
تا حد امکان مصرف غذاهای سرخ شده در روغن را کم کنید.
در صورت سرخ کردن غذا از حرارت کم استفاده شود تا از سوختن غذا جلوگیری شود و باقیمانده روغن را نیز دور بریزید. 14 15 با مصرف وزن مساوی قندوچربی مقدار انرژی (کالری)بیشتری در بدن به وجود می آید. 16 ویتامینها 17 مهمترین ویتامینهای مورد استفاده بدن شامل: ویتامینهای گروه B
ویتامینهای گروه D
ویتامینهای گروهC
ویتامینهای گروه E 18 ویتامین B این گروه از ویتامین ها در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مؤثرند و در انواع گوشتها،تخم مرغ،شیر،حبوبات و غلات سبوس دار موجودند و به مقدار کمتری در میوه ها وسبزی ها نیز موجود هستند. 19 ویتامین D این ویتامین با افزایش جذب کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری می کند.برای تأمین ویتامین هرروز در مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.
تابش نورخورشید از پشت شیشیه تأثیری ندارد. 20 ویتامین C این ویتامین در انواع میوه ها وسبزی های تازه مانند گوجه فرنگی ،فلفل سبز دلمه ای،پرتقال،کیوی وساقه ی سبز پیازچه وجود دارند.
افرادی که در معرض فشار و استرس زیاد قرار دارند و همچنین سالمندان ویاکسانی که سیگار می کشند به ویتامین C بیشتری نیاز دارند.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.