ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
دسته بندی | پزشکی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 187 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 26 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 26 صفحه
بیماری های ناشی از کمبود ریزمغذی ها فقر آهن و کم خونی ناشی از آن آهن برای ساخته شدن گلبول های قرمز خون لازم است
درصورت کافی نبودن آهن برای ساختن سلول های خونی، فرد دچار کم خونی فقرآهن می شود
شیرخواران، کودکان زیر6سال، نوجوانان بویژه دختران، زنان سنین باروری (زنان 49-15 ساله ) و زنان باردار بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند علل ایجاد کم خونی فقر آهن علل کم خونی فقرآهن درافرادی که دچار بیماری زمینه ای نیستند عبارتند از:
دریافت ناکافی آهن ازغذا
عادات بد غذایی
ابتلا به بیماری های انگلی
مصرف چای همراه یا بلافاصله پس از غذا(چای به علت داشتن تانن مانع ازجذب آهن می شود )
مصرف پروتئین سویا نیز جذب آهن را کاهش می دهد
مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین C
مصرف نان های حاوی جوش شیرین به علت وجود اسید فیتیک باعث کاهش جذب آهن می شود
مشکلات دندانی که منجر به بی اشتهایی یا مشکل در غذا خوردن شوند
خونریزی های شدید عادت ماهیانه در دختران و زنان جوان
علایم و نشانه های کم خونی فقرآهن بی حالی ، خستگی و رنگ پریدگی
رنگ پریدگی مخاط ها ( پلک پایین ، زبان ) و خطوط کف دست ها
گزگز کردن و خواب رفتن کف دست و پا
بی اشتهایی
سیاهی رفتن چشم ها ، سرگیجه و حالت تهوع
در موارد شدید طپش قلب و تنگی نفس
تمایل به خوردن خاک در کودکان و برخی نوجوانان
راه های پیشگیری از کم خونی فقرآهن آهن یاری
غنی سازی مواد غذایی
تغذیه مناسب تغذیه مناسب مصرف مواد غذایی حاوی آهن (انواع گوشت ، جگر،حبوبات، سبزیجات، مغزها و خشکبار)
مصرف موادی که جذب آهن را افزایش می دهند( مصرف همزمان منابع آهن هم و غیر هم ، مصرف غذاهای حاوی ویتامین C مثل میوه و سبزیجات ، استفاده از جوانه حبوبات و غلات )
پرهیز از مصرف غذاهایی که موجب کاهش جذب آهن می شود ( چای و نان های حاوی جوش شیرین )
درمان کم خونی فقر آهن استفاده از مواد غذایی سرشار از آهن
قرص سولفات آهن و ادامه درمان تا 3 ماه پس از درمان کم خونی
خوردن قرص ها همراه با غذا یا پس از آن برای اجتناب از عوارض گوارشی احتمالی
اجتناب از مصرف قرص آهن همزمان با شیر و لبنیات
مصرف قرص آهن به همراه آب مرکبات
تغییر رنگ مدفوع به علت مصرف قرص آهن
نکاتی در مورد تغذیه و کم خونی فقرآهن از مواد غذایی دارای آهن ”هم ” مانند گوشت قرمز، سفید و جگر استفاده کنید
مصرف همزمان غذاهای حاوی آهن با مواد غذایی که قابلیت جذب آهن آنها پایین است
مصرف پروتئین سویا به همراه مقداری گوشت
استفاده بیشتر از جوانه غلات و حبوبات
مصرف سالاد همراه با آب لیمو، نارنج یا آب غوره در وعده های غذایی
مصرف سبزی های تیره مانند اسفناج و جعفری
استفاده از مغزها ،و خشکبار به جای تنقلات کم ارزش در میان وعده ها
خودداری از مصرف چای ، قهوه و دم کرده های گیاهی نیم ساعت قبل و 2 ساعت بعد از غذا
مراجعه به پزشک در صورتی که احساس ضعف یا خستگی زودرس دارید یا رنگ پریده به نظر می رسید
کمبود ید و پیشگیری از آن مهمترین نقش ید ، شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی است
هورمون های تیروئیدی برای رشد ، کارکرد دستگاه عصبی ، انجام سوخت و ساز بدن و تولید گرما و انرژی مورد نیاز هستند
در کمبود ید ساخت این هورمون ها با اشکال مواجه است
کودکان ،افراد درسن بلوغ،زنان باردار،زنانی که به نوزادان خود شیر می دهند و افراد ساکن نواحی کوهستانی بیش از سایرین در معرض خطر کمبود ید قرار دارند عوارض ناشی از کمبود ید شایع ترین عارضه گواتر می باشد ( بزرگ شدن غده تیروئید )
کم کاری تیروئید به علت نقش ید در ساخت هورمون تیروئید عوارض کم کاری تیروئید شامل:
عقب ماندگی ذهنی و جسمی در کودکان ( کرتنیسم )
اختلالات کارکرد تیروئید در جنین و نوزاد به علت کمبود ید در مادران
مشکلات در تولید مثل
احتمال سقط جنین و مرده زایی در مادری که دچارکمبود ید است
لوچی چشم ، کری و لالی در نوزاد
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.