ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
دسته بندی | تغذیه |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1753 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 23 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 23 صفحه
تغذیه و بیماریهای قلبی عروقی شیوه زندگی در حال گذر است رشد زندگی شهرنشینی باعث تغییر الگوی مرگ و میر از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر شده است.
افزایش فزاینده استرس های شهری
کاهش فعالیت بدنی به دلیل تغییر الگوی زندگی
افزایش چاقی به دلیل افزایش رفاه مردم و دسترسی بیشتر به غذا
تغییر الگوی مصرف
نتایج نامطلوب: عادات بد غذای
بیماریهای قلبی-عروقی
حمله مغزی
دیابت
سرطان
یکی از مهمترین مداخلات آموزشی برای اصلاح شیوه زندگی شناخت گروههای غذایی بر اساس هرم تغذیه سالم Five servings of Fruits and Veggies مصرف بیشتر سبزیجات تازه
مصرف بیشتر میوه جات تازه
چربی اشباع و اسید چرب ترانس: در بدن تبدِِِِیل به LDL شده سبب بالا رفتن کلسترول خون میشود معمولا در چربی های حیوانی و یا در روغن های گیاهی جامد وجود دارد.جایگزِینی آن باروغن گیاهی غیر اشباع منجر به کاهش قابل توجه در کلسترول خون و خطر بیماری های عروق کرونر قلب خواهد شد. روغن نباتی جامد به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع بالا و اسیدهای چرب ترانس که در جریان هیدروژناسیون تولید می شود برای سلامتی مضر است.
کاهش 2% اسید چرب ترانس دریافتی در رژیم غذایی خطر بیماریهای قلبی و عروقی را 25% کاهش می دهد.
طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت حداکثر 30% کل انرژی دریافتی روزانه می تواند از روغن و چربی تامین شود. همچنین اسیدهای چرب اشباع حداکثر 10% و اسیدهای چرب ترانس حداکثر 1% از کل انرژی دریافتی رژیم غذایی روزانه را می تواند تامین کنند.
منابع اسیدهای چرب غیر اشباع
اسید لینولنیک (امگا 3)
دانه ها و مغزها ، روغن کلزا (کانولا ) تخم کتان و شاهدانه، روغن ماهی ، ماهی های چرب ( قزل آلا، ماهی آزاد، کپور و ..... )
اسید لینولئیک (امگا 6)
در انواع روغن های نباتی (آفتابگردان، گل رنگ)
اسید اولئیک (امگا 9)
به وفور در روغن زیتون و مغزها مثل گردو، بادام، پسته، فندق و تخمه های آجیلی ( تخمه آفتابگردان و تخمه کدو ).
فراوان ترین اسید چرب در خون انسان
مطالعات زیادی تاثیر مصرف مواد غذایی حاوی فلاونوئیدها را در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی نشان داده است :
مصرف زیتون در منطقه مدیترانه
مصرف انگور یاقوتی در فرانسه
مصرف چای و ماهی در ژاپن تاثیر مواد غذایی بر کاهش بیماریهای قلبی و عروقی ماهی :
مصرف روزانه 30 گرم یا 2 وعده در هفته
مصرف روزانه 35 گرم ماهی کاهش 8 – 4 میلیمتر جیوه فشار خون سیستولی و کاهش 3 میلیمتر جیوه فشار دیاستولی
خشکبار :
گردو ، بادام ، پسته شامی مصرف روزانه 20 گرم خطر بیماریهای قلبی و عروقی را 35 درصد کاهش می دهد .
میوه های خشک :
برگه هلو ، انجیر و سیب : 20 تا 50 گرم موجب کاهش خطر سکته می شود .
فیبرها
دریافت روزانه 35 -21 گرم توصیه شده است
فیبرهای محلول جذب کلسترول را تا35 درصد کاهش می دهند.
مهمترین منابع غذایی فیبرهای محلول :
حبوبات : لوبیا عدس و نخود
میوه ها : گلابی ، سیب ، زغال اخته و ...
آجیل
جو دوسر
عوامل موثر بر فشار خون : چاقی :
بین BMI با فشار خون رابطه مستقیم وجود دارد
بیش از 60 در صد افراد مبتلا به فشار خون افزایش وزن بیش از20 درصد دارند .
50 درصد کل هیپرتانسیونها با کنترل وزن کنترل می شود .
سدیم :
حساسیت به کلرور سدیم با سن بالا ، چاقی و نژاد سیاه پوست مرتبط است .
پتاسیم :
دریافت زیاد پتاسیم با کاهش فشار خون همراه است .
آب سخت و کلسیم موجب کاهش فشار خون می شود .
منیزیوم موجب کاهش فشار خون می شود . Try Not to Add Extra Salt to Foods توصیه های انجمن قلب برای پیشگیری از Hypertension معمولاً مقدار 6 گرم کلرور سدیم( 4/2 گرم سدیم) روزانه توصیه می شود.
موارد زیر نبایستی استفاده شود:
1- نمک سر سفره
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.